sabato

Hotel The Mitsui, Japan

Het pas geopende The Mitsui is het enige hotel in het hart van Kyoto met een eigen warmwaterbron. © Miyuki Kaneko (Nacasa & Partners inc.)

Het enige hotel in Kyoto met een eigen warmwaterbron.

Hotel The Mitsui

CHECK-IN Wie een hotel zocht in Kyoto, stond steevast voor een hartverscheurend dilemma. Wordt je uitvalsbasis een traditionele ryokan met onsen (bad met warmwaterbron) in de heuvels rond de stad, of kies je toch voor een centrale locatie? Het pas geopende The Mitsui verenigt beide. Gelegen in het vroegere optrekje van de aristocratische familie Mitsui, is dit het enige hotel in het stadshart met een eigen warmwaterbron. Ook de zensfeer is meteen gezet met een 300 jaar oude toegangspoort, vanwaar een arcade van esdoorns, pagodes en bamboebosjes je naar de lobby leiden.

GET A ROOM Ja, er zijn tatamimatten, kalligrafietekeningen en kimonopanelen. Interieurdesigner André Fu creëerde vooral een verfrissende re-interpretatie van de ryokanclichés. Zo kregen papieren lantaarns en handgedraaid keramiek gezelschap van abstracte kunstwerken. De tunnelachtige gangen zijn dan weer een knipoog naar het beroemde Fushimi Inari-schrijn in Kyoto. Twee suites hebben een eigen onsen.

In de spa snuif je de geur op van aromatisch cipreshout.

SOME ME-TIME Het pièce de résistance is de spa, een bijna sacraal ondergronds universum. Gedimde lichten en donkere muren creëren een clair-obscureffect, terwijl je de geur opsnuift van aromatisch cipreshout. Al je zorgen wegspoelen kan onder een sculpturale waterval, die recht van de bron het natuurstenen bad in klatert. (EVL)

CHECK-OUT Vanaf 770 euro per nacht voor twee personen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie