Hotel The Mitsui, Japan

Het enige hotel in Kyoto met een eigen warmwaterbron.

Advertentie
Hotel The Mitsui

CHECK-IN Wie een hotel zocht in Kyoto, stond steevast voor een hartverscheurend dilemma. Wordt je uitvalsbasis een traditionele ryokan met onsen (bad met warmwaterbron) in de heuvels rond de stad, of kies je toch voor een centrale locatie? Het pas geopende The Mitsui verenigt beide. Gelegen in het vroegere optrekje van de aristocratische familie Mitsui, is dit het enige hotel in het stadshart met een eigen warmwaterbron. Ook de zensfeer is meteen gezet met een 300 jaar oude toegangspoort, vanwaar een arcade van esdoorns, pagodes en bamboebosjes je naar de lobby leiden.

Advertentie

GET A ROOM Ja, er zijn tatamimatten, kalligrafietekeningen en kimonopanelen. Interieurdesigner André Fu creëerde vooral een verfrissende re-interpretatie van de ryokanclichés. Zo kregen papieren lantaarns en handgedraaid keramiek gezelschap van abstracte kunstwerken. De tunnelachtige gangen zijn dan weer een knipoog naar het beroemde Fushimi Inari-schrijn in Kyoto. Twee suites hebben een eigen onsen.

In de spa snuif je de geur op van aromatisch cipreshout.

SOME ME-TIME Het pièce de résistance is de spa, een bijna sacraal ondergronds universum. Gedimde lichten en donkere muren creëren een clair-obscureffect, terwijl je de geur opsnuift van aromatisch cipreshout. Al je zorgen wegspoelen kan onder een sculpturale waterval, die recht van de bron het natuurstenen bad in klatert. (EVL)

CHECK-OUT Vanaf 770 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer