Masalina Resort, Kroatië

Een resort genesteld in ongerepte schoonheid.

Advertentie
Masalina Resort
©Claire Israël

CHECK-IN De Franse eigenaren werden halsoverkop verliefd op het eiland Hvar en lieten de financiële wereld voor wat die was. Als uitvalsbasis kozen ze voor Stari Grad, door Unesco beschermd als werelderfgoed. Het Maslina Resort heeft zich genesteld midden in een natuurgebied van 30.000 m² ongerepte schoonheid en trekt voluit de verantwoorde en ecologische kaart. Je neemt de openbare veerboot, een privémotorbootje of een catamaran in de haven van Split.

Advertentie

GET A ROOM Buiten loopt hier naadloos over in binnen en dat voel je in elk van de 50 kamers en suites, evenals in de drie privévilla’s. Zoals het een topadres betaamt, is hier gewerkt met natuurlijke materialen: steen afkomstig van het eiland, bleek hout en terracotta.

SOME ME-TIME Je vindt er een bibliotheek, een bioscoop, een multimediaruimte en een ‘organic garden’. Wat Maslina echt bijzonder maakt, is de Pharomatiq Spa, waarvoor inspiratie is geput uit de botanische rijkdom van Kroatië – acht procent van de wereldwijde lavendelproductie gebeurt op het eiland Hvar. De spa telt vijf binnencabines en twee buitenruimten. Twee yogaleraars, zes therapeuten en een voedingsspecialiste staan in voor de behandelingen, gebaseerd op oosterse en westerse technieken. Zij werken met de weldaden van biologische aromatische planten uit de tuin. (NW)

Wat het Maslina Resort zo bijzonder maakt, is de Pharomatiq Spa. Die put inspiratie uit de botanische rijkdom van Kroatië.
©Claire Israël
Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 300 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer