Druum, België

Eén van de eerste woningen gebouwd door grootindustrieën.

Advertentie
©Antoine Meyer / gngr nggr studio

CHECK-IN Druum huist aan de Brusselse Duivelshoek in een van de eerste woningen die gebouwd werden door grootindustriëlen. Het voorste huis dateert uit 1840 en werd bewoond door de directeur van een lokaal waterbedrijf. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd achteraan het clandestiene blad Faux Soir gedrukt, dat als orgaan diende voor de ondergrondse verzetsbeweging.

Advertentie

Vooraan volgden de ambachtslui elkaar snel op: Pipière Vinche et Cie. produceerde pijpen, de familie Cose horlogekistjes en Paul Van Kueken juwelen. Het was Van Kueken die de nieuwe eigenaars, Karine Van Doninck en Jo Huygh, alles vertelde over de geschiedenis van het pand. Vandaag is het een eigentijdse bed and breakfast, met veel ruimte voor kunst en lokale cultuur.

Tijdens WO II werd hier het clandestiene blad Faux Soir gedrukt.

GET A ROOM Elk van de vijf kamers werd door een kunstenaar of kunstenaarscollectief ingericht: Catalina Quezada Ortega, David Bade, Thomas l’Anson, Gerlando Infuso en Matthieu Manche. Daardoor voelen die nu eens speels, dan weer dromerig aan.

WILD CARD Druum wil, geheel volgens de geschiedenis van de buurt, ook met lokale ambachtslui samenwerken. Wasbakken in de kamers werden geleverd door Detremmerie, Glocom zorgde voor de (Belgische) bedden. Buur Denis Romainville maakte de stalen structuur van de ontbijttafel. (TDC)

Advertentie
Advertentie
©Antoine Meyer / gngr nggr studio

CHECK-OUT Vanaf 120 euro voor twee personen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer