Hotel Pacai, Litouwen

Het paleis van de groothertog van Litouwen.

Advertentie
©claus brechenmacher & reiner baumann

CHECK-IN In het historische centrum van Vilnius ademt Hotel Pacai Europese geschiedenis. Dit paleis werd in 1677 opgetrokken voor de groothertog van Litouwen. Zowel tsaar Alexander I als Napoleon zou vanaf het balkon genoten hebben van het uitzicht op de oude binnenstad. Het pand overleefde het Sovjetregime en is vandaag nog steeds een highlight. Een uitgebreide renovatie, hedendaagse snufjes en abstracte kunstwerken zijn in evenwicht met de originele vloeren, zuilen en barokke details.

Advertentie

GET A ROOM Architect Saulius Mikštas, een local, werkte aan de grootschalige renovatie met al even lokale materialen als klei, tin, steen en hout van oude schuren. Elk tapijtdessin is uniek en door Litouwse kunstenaars ontworpen. Aangepaste verlichting accentueert de originele fresco’s en standbeelden die je vindt in de gemeenschappelijke ruimtes. Als je luxesuites als ‘Courtyard Signature’ of ‘Heritage’ boekt, heb je die kunst voor jou alleen.

Hotel Pacai in Vilnius ademt Europese geschiedenis. Zowel tsaar Alexander I als Napoleon verbleef hier.
©claus brechenmacher & reiner baumann

WELLNESS Een trap langs eeuwenoude funderingen leidt de gasten naar de wellnessruimte, een ondergrondse highlight. De fitnessruimte en hamam zijn dan wel noodzakelijke usual suspects, de Litouwse sauna met zeezand spreekt tot de verbeelding. (NH)

CHECK-OUT Vanaf 175 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer