Il Convento di Santa Maria di Constantinopoli, Italië

Een oud klooster van Lady Athena.

Advertentie
©Henry Bourne

CHECK-IN Voor de houten deur van dit oude klooster – zonder naamkaartje, bel of enige indicatie – staan twee oldtimers met Engelse nummerplaat. Het snikhete en ruwe landschap van Puglia maakt plaats voor een koele binnenplaats met in de gaanderijen etnische kunst, tonnen boeken en prachtig textiel. Het ruikt er naar bloemen en kruiden.

Advertentie

GET A ROOM Lady Athena is de weduwe van baron Alistair McAlpine, schatkistbewaarder onder de Britse premier Margaret Thatcher en een van de meest excentrieke personen uit de Britse politiek. Nu runt Athena deze kleinschalige bed and breakfast met zes gastenkamers. Love it or hate it. De Griekse heeft een trouw cliënteel dat blijft terugkeren voor de speciale vibe en het imposante karakter van het oude klooster.

AAN TAFEL Voor de lunch zijn er verse lokale kazen, biogroenten, -fruit en natuurlijk verschillende soorten verse pasta van de inhouse chef. De keuken geeft uit op een enorme tuin met zwembad en enkele koele vertrekken. (DP)

Het snikhete en ruwe landschap van Puglia maakt plaats voor een koele binnenplaats met in de gaanderijen etnische kunst, tonnen boeken en prachtig textiel.
©Henry Bourne
Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 432 euro per nacht met ontbijt, laundry service, verfrissingen en wijn doorheen de dag inbegrepen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer