Kruger Shalati Hotel, Zuid-Afrika

Een hotel in één van de grootste safariparken ter wereld.

Advertentie
©Kyle Lewin

CHECK-IN ‘Do not drop this in the river’ staat er op heel wat voorwerpen in het Kruger Shalati Hotel, dat in een van de grootste safariparken ter wereld is ondergebracht. Geen loze waarschuwing, als je bedenkt dat alle 24 kamers zich in een gerestaureerde stoomtrein bevinden op een 15 meter hoge brug. Dagelijks wordt de onderliggende rivier doorkruist door krokodillen, nijlpaarden, buffels en olifanten. Het schijnbaar zwevende zwembad biedt dan weer uitzicht op de savanne.

Advertentie

GET A ROOM Vergeet de gewone safarilodge. De wagons zijn ruim en lichtrijk, met dank aan de hoge ramen en frisse pastelkleuren. Zelfs vanuit de badkuip kun je het landschap scannen op de big five. Ter decoratie werd gekozen voor Afrikaans textiel en lokale kunst, zonder in al te ouderwetse stereotypes te vervallen.

©Kyle Lewin

BEDTIME STORIES Het hotel brengt een hommage aan de eerste Krugertoeristen in 1920, toen het park alleen maar per trein te bezoeken viel. Daarbij was de Selati Bridge een vaste stop. Mee dankzij dat prille safaritoerisme werd Kruger in 1926 erkend als een van de eerste natuurreservaten wereldwijd. Vandaag mikt het hotel op een iets inclusiever klantenbestand, met kortingen voor inwoners van de Afrikaanse ontwikkelingslanden. (EVL)

CHECK-OUT Vanaf 460 euro per persoon per nacht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer