Les Cabanettes, Frankrijk

Een architecturaal bedevaartsoord naast de moerassen en zoutvlaktes van Arles.

Advertentie
©Fabien Dendievel

CHECK-IN Op een weg richting Arles ligt naast de moerassen en zoutvlaktes een vleugje Palm Springs verstopt. Met het cirkelvormige grondplan, de grote luifels en de uitgewerkte binnen- en buiteninrichting is Les Cabanettes, in 1967 gebouwd door Armand Pellier, een van de weinige architecturale bedevaartsoorden waar je een hotelkamer kunt boeken. Aan de voorgevel prijkt het officiële logo van het Franse architecturale patrimonium van de 20ste eeuw.

Advertentie

GET A ROOM De vorige eigenaars stemden pas in met een overname als het jonge Frans-Amerikaanse koppel het motel in zijn oorspronkelijke staat zou behouden. Op de zijden dekbedovertrekken na, kwestie van het onderhoud niet te bemoeilijken, bleef alles onaangeroerd: van de tuinstoelen tot de glaskunst en de houten scheidingswanden. Het goede onderhoud, de warme uitbaters en de hippe chefs die in de keuken neerstrijken voor de weekenddiners en -brunches, geven een nieuw elan aan deze vergeten plaats. 

©Fabien Dendievel

MUGGEN EN MUSEA Les Cabanettes ligt op een kwartier rijden van Arles. Dit stadje aan de rand van de Camargue is bekend om de meedogenloze muggen en om het overweldigende culturele aanbod, met het jaarlijkse fotofestival als hoogtepunt. Over zowel de muggen als de musea krijg je raad bij de toeristische dienst. (NH)

CHECK-OUT Vanaf 95 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer