Twin Palms, Verenigde Staten

Het huis van Frank Sinatra, getuige van talloze feestjes en intriges.

Advertentie
© Jake Holt Photography 2016

CHECK-IN Dat het ingeslapen provinciestadje Palm Springs uitgroeide tot een baken van naoorlogse Hollywoodglamour, is deels te danken aan Frank Sinatra. Nadat de zanger eind jaren 1940 een lucratief filmcontract had ondertekend, liet hij er deze mid-centuryvilla bouwen als buitenverblijf. Al snel groeide het uit tot dé hotspot van de ‘Movie Colony’. Zodra Sinatra zijn Jack Daniels-vlag hees tussen de twee palmbomen in de tuin, wist de incrowd dat het ‘cocktail o’clock’ was. Ook vandaag nog is het huis de stille getuige van de talloze feestjes en intriges die er plaatsvonden.

Advertentie

GET A ROOM De villa met pianovormig zwembad is niet alleen te huur als filmset of trouwlocatie, maar ook als vakantiehuis. Hoewel geen dogmatische rehabilitatie van hoe het er in de jaren 1950 uitzag, is de Sinatra-spirit nog springlevend. Zo poets je je tanden boven de gootsteen waar hij een champagnefles gooide naar zijn tweede vrouw Ava Gardner (de scheur is nog steeds zichtbaar) en kun je plaatjes draaien op zijn ‘hypermodern’ sound system.

© Jeff Mindell

HERITAGE Nadat hij het huis van Sinatra had getekend, werd architect E. Stewart Williams zowat de peetvader van het Californische modernisme. Toch had het geen haar gescheeld of Sinatra’s huis was een georgiaanse villa geworden. Gelukkig wist Williams de filmster te verleiden tot iets meer woestijnproof. (EVL)

CHECK-OUT Prijs op aanvraag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer