100 epische ervaringen en bestemmingen voor je volgende vakantie

In de nieuwste editie van Sabato’s The 100 Travel-reisgids delen zes journalisten honderd epische ervaringen en bestemmingen voor je volgende vakantie.

Zou er nog ergens een plek op aarde zijn waar je niet het risico loopt je buurman of bakker tegen het lijf te lopen? Waar tiktokkers nog geen filmpjes van hebben gepost en waar je je níét moet haasten voor enkele seconden roem op Instagram?

Advertentie
Advertentie

Nochtans is reizen zoveel meer dan simpelweg landen of continenten doorkruisen en er vervolgens een foto van posten op sociale media. Wij gaan liever voor het onbekende, het onverwachte, het onvoorspelbare: nieuwe plekken ontdekken die onze zintuigen prikkelen en onze ziel voeden.

In deze vierde editie van The 100 Travel voert Sabato je mee langs honderd epische plekken en ervaringen. Elke pagina is een poort naar een nieuwe wereld, een uitnodiging om streken te verkennen die de diversiteit en grootsheid van onze planeet onthullen. Maar bovenal zijn het de ervaringen en ontmoetingen die bijblijven.

Advertentie
Advertentie

1 | Europees woestijnlandschap

Bardenas Reales de Navarra, Spanje

De Europese miniversie van de Grand Canyon is de bijnaam van het Bardenas Reales Natural Park. Deze woestijn in Navarra kun je te voet, per mountainbike en met de auto verkennen. Het is ook een geliefde filmlocatie. Zo werd onder meer het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ er opgenomen.

Europees woestijnlandschap | Bardenas Reales de Navarra, Spanje
Bardenas Reales de Navarra, Spanje
©Shutterstock

2 | Alle kleuren van de regenboog

Vinicunca, Peru

De Vinicunca, ook wel de Regenboogberg genoemd, is niet voor doetjes. Een goede fysieke conditie en de moed om vier tot zes uur te stappen tot aan de top zijn een absolute must, al kun je ook te paard naar boven. De berg in het hart van het Andes­gebergte is maar liefst 5.200 meter hoog.

Alle kleuren van de regenboog | Vinicunca, Peru
Vinicunca, Peru
©Shutterstock

3 | Pink Beach

Komodo, Indonesië

Pink Beach of Pantai Merah ligt op het eiland Komodo in het Komodo National Park van Indonesië. Wat dit strand zo uniek maakt, is het roze zand. Het heldere turquoise water en de prachtige koraalriffen maken Pink Beach tot een populaire bestemming voor snorkelaars en duikers.

Pink Beach | Komodo, Indonesië
Komodo, Indonesië
©Devagonal / Wikimedia Commons
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer