4 unieke bestemmingen voor je volgende vakantie in Italië

Van een verborgen parel in Toscane tot een driesterrenrestaurant boven de Dolomieten: wij selecteerden vier unieke bestemmingen voor je volgende vakantie in Italië.

1 | Procida

Advertentie

Kleurrijke vissershaven

Dit eiland voor de kust van Napels was in 2022 nog ‘Italiaanse culturele hoofdstad’. Een van de must-visits is er Marina di Corricella, een fotogeniek en ontspannen vissersdorp aan de haven vol pastelgekleurde huizen.

Ook Terra Murata, op het hoogste punt van het eiland, is een bezoek waard. Na een steile klim heb je een fenomenaal zicht op de haven, het strand en het helderblauwe water van de Golf van Napels.

Kleurrijke vissershaven | Procida, Italië
Procida, Italië
©Unsplash / Laurent Gence

2 | Castello di Sammezzano, Leccio

Caleidoscopisch kasteel

Ooit was Castello di Sammezzano, een van Toscanes verborgen juweeltjes op veertig kilometer van Florence, een typisch zeventiende-eeuws kasteel dat de Spaanse familie Ximenes d’Aragona kocht.

Advertentie
Advertentie

Na een Moorse make-over vind je in het kasteel met 365 kamers – voor elke dag een – vandaag onder meer prachtige mozaïeken, kleurrijke tegels en gebeeldhouwde zuilen.

Caleidoscopisch kasteel | Castello di Sammezzano, Leccio, Italië
Castello di Sammezzano, Leccio, Italië
©Shutterstock

3 | Lumen Museum of Photography, Bruneck

Museum met topgastronomie

Op 2.275 meter hoogte, bij de stad Bruneck, in het hart van de Dolomieten, ligt dit museum voor bergfotografie. Niet alleen is het een van de hoogstgelegen musea ter wereld, het is ook op een unieke manier te bereiken: met een kabelbaan.

In het verlengde ligt het driesterrenmuseumrestaurant Alpinn, dat zweeft over de bergen, met panoramische ramen aan drie zijden. Je proeft er van het beste wat de bergen te bieden hebben.

Museum met topgastronomie | Lumen Museum, Bruneck, Italië
Lumen Museum of Photography, Bruneck, Italië
©Manuel Kottersteger

4 | Parco dei Mostri, Bomarzo

Tuin met monsters

In dit stadje, zo’n negentig kilometer ten noorden van Rome, liet de edelman Pier Francesco Orsini in de zestiende eeuw een tuin vol met mythologische, monsterlijke figuren en groteske creaties aanleggen voor zijn overleden vrouw.

Landschapsarchitect van dienst was Pirro Ligorio, die ook de tuinen van het Vaticaan en die van Villa d’Este in Tivoli voor zijn rekening zou nemen. Hij deed een beroep op beeldhouwer Simone Moschino voor de sculpturen.

Tuin met monsters | Bomarzo, Italië
Parco dei Mostri, Bomarzo, Italië
©Shutterstock
Advertentie