Advertentie
sabato

De jonge flessen van sommelier Michael De Kerchove

©Le Vingt heures vin

Sabato tipt de wijnbar. Michael De Kerchove, sommelier van Le Vingt heures vin in Terhulpen, tipt drie lievelingsflessen, telkens jong en soepel.

De wijnbar: Le Vingt heures vin

BOEKENWINKEL - Met houten meubels, zwarte muren en een kleine toog hebben Michael De Kerchove en zijn partner Isabelle Indekeu een voormalige boekhandel langs een winkelstraat in Terhulpen omgevormd tot een gezellige wijnbar. Aan de straatkant is er een terras.

COSY - Deze bar zet niet in op een enorm aanbod of zeldzame wijnen, wel op drinkbaarheid en gezelligheid. ’s Avonds wordt het licht gedempt en gaan de kaarsen aan. Het koppel kijkt ernaar uit om de tafels weer dichter bij elkaar te mogen schuiven en opnieuw zetels aan de open haard te kunnen zetten.

Le Vingt heures vin, Rue des Combattants 106, 1310 Terhulpen.

Tel. 0477/57.48.46, bar-a-vin.business.site.

Open vanaf 18 uur. Zondag en maandag gesloten.

SOMMELIER - De Kerchove is ook zaakvoerder van restaurant L’Improbable in Elsene. Hij stelt elke maand een aanbod samen van acht rode en acht witte wijnen. Hij heeft ook een keldervoorraad met 200 verschillende wijnen.

WIJN - Op het krijtbord staan jonge, vlot drinkbare wijnen, van een sauvignon blanc uit de Périgord over een Hongaarse furmint tot een blend van syrah en grenache uit de Provence. Europa voert de boventoon. Alle wijnen zijn per glas te krijgen.

ETEN - Een aanbod van tien kleine gerechten, zoals gravad lax, een salade met burrata of minihamburgers. Dinsdags is er een kaasbuffet.

REKENING - Een glas wijn kost tussen 4 en 7 euro, gerechten vanaf 7 euro. Wie een fles mee naar huis wil nemen, betaalt de prijs op het krijtbord, verminderd met 12 euro kurkrecht.

©Le Vingt heures vin

Kurkdroog goedgekeurd

1. Ideaal bij schaaldieren
Grillo, Villa Carumé, Sicilië, Italië, 2020, 6,5 euro

‘Deze typisch Siciliaanse druif ruikt naar bloesems en citrus. Omdat hij ook een zilte toets heeft, is dit een perfecte wijn voor bij schaaldieren. De stokken zijn nog jong, maar toch geeft de rijping op droesem al extra complexiteit. Biowijn.’

Te koop bij defijnewijnshop.be.

2. Originele aperitiefwijn
Furmint, Château Dereszla, Tokaj, Hongarije, 2020, 7,45 euro

‘Tokaj, een regio in het noordoosten van Hongarije, is beroemd om zijn zoete wijn, maar ook de droge wijnen zijn de moeite. Deze is hoofdzakelijk gemaakt van furmint, een typische druif voor de streek. Frisse zuren en wat fruitige toetsen als pompelmoes en abrikoos in de mond. Licht en fris, met 12 procent alcohol. Lekker als aperitief of bij vis.’

Te koop bij winesunlimited.be.

3. Wijn met een ruggengraat
Roma, Azienda Vinicola Federici, Italië, 2018, 18 euro

‘In Lazio, de regio rond Rome, is de cesanese een van de typische druivenrassen. Ze levert zachte, fruitige wijnen op. In combinatie met montepulciano – druiven die wat meer tannine en strakkere zuren hebben – krijg je in deze blend een mooie combinatie van fruit, kruidigheid en een lichte houttoets. Een wijn met ruggengraat die toch soepel blijft. Voor bij fijne vleesgerechten.’

Te koop bij Le Vingt heures vin.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie