sabato

De wijntips van modeontwerpster Sarah de Saint Hubert

©Wouter Maeckelberghe

Nog op zoek naar een zomers aperitief? Zes weken delen we de beste tips van wijnliefhebbers. Vandaag: modeontwerpster Sarah de Saint Hubert zweert bij Les Creisses van Philippe Chesnelong.

Sarah de Saint Hubert kiest: Les Creisses van Philippe Chesnelong

‘Mijn coup de coeur is de wijn Les Creisses van Philippe Chesnelong, een vin de pays d’Oc uit de Hérault in Zuid-Frankrijk. Het is een kruidige, genereuze en evenwichtige wijn. Krachtig, maar met een fluwelen mondgevoel.’

Het wijndomein Les Creisses is meer dan honderd jaar oud en kwam in 1998 in handen van Philippe Chesnelong. De wijn is een blend van 50 procent syrah, 40 procent grenache en 10 procent cabernet sauvignon. Hij  geldt als een klassieker onder de klassiekers.

Te koop voor 16,40 euro bij Eurowines, Kerkstraat 98A, 1150 Sint-Pieters-Woluwe, tel. 02/772.77.06.


‘Mijn vader kocht lang geleden een wijn van mijn geboortejaar. Helaas verloor hij die uit het oog: hij schonk me de fles pas toen de inhoud al niet meer drinkbaar was.’

‘Tijdens mijn eerste jaar aan de Modeacademie in Antwerpen kwam mijn moeder, een Française, geregeld langs om me te helpen tijdens stressy periodes. Zij bleef dan slapen en bracht altijd een fles rode wijn mee. Ik moet toegeven dat een glaasje wijn deugd deed. Zo ben ik wijn geleidelijk gaan appreciëren. Thuis was het een ritueel om elke dag een fles wijn te kraken. Achteraf ben ik dat waardevol gaan vinden. Lekker eten en drinken bieden me het grootste plezier in het leven.’

"Mijn favoriete schuimwijnen zijn de champagnes van Jacquesson en Ruinart."
Sarah de Saint Hubert
Modeontwerpster

‘Mijn grootvader was een fijnproever, een wijncollectioneur zelfs. Hij had een indrukwekkende kelder en wist uit het hoofd hoeveel flessen van welke wijn waar lagen. Hij was gepassioneerd en trots om zijn uitleg te doen. Met hem dronk ik de meest opmerkelijke wijn ooit: een Château Haut-Brion, een premier grand cru classé uit Pessac-Léognan.’

‘Schuimwijnen blijven iets feestelijks hebben. Mijn favorieten zijn de champagnes van Jacquesson en Ruinart.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie