sabato

'Ik hou van strakke, minerale witte wijnen en champagnes met eenzelfde smaakprofiel'

©Wouter Maeckelberghe

Welke wijn drinkt u bij de kaviaar? Cédric Paquet, commercieel manager van Royal Belgian Caviar, tipt zijn favoriete wijnen.

'Mijn familieroots liggen in het wijnland Frankrijk. Mijn grootvader woonde in het departement Charente-Maritime, de streek van de cognac. Hij bezat zelf ook wijngaarden en werkte als distilleerder voor de grote huizen Hennessy en Rémy Martin.'

'Ook thuis leefde een lekkere-wijncultuur. Maar zelf ben ik absoluut geen kenner. Een wijnkelder heb ik bijvoorbeeld niet. Toch ben ik enkele flessen beginnen te bewaren voor een later genotsmoment.'

'Ik hou vooral van strakke, minerale witte wijnen en champagnes met eenzelfde smaakprofiel. Dat heeft met mijn job te maken, waar het allemaal rond kaviaar draait. Dat zijn ook de smaaklijnen die we onze klanten adviseren.'

'Een van de meest fenomenale wijnen dronk ik in het sterrenrestaurant Apicius in Parijs: een Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande uit Pauillac, een van de prestigieuze regio's van Bordeaux: vol en toch een en al finesse. De naam alleen al is een hele boterham.'

'Mijn coup de coeur is evenwel veel eenvoudiger. Ik grijp graag naar een pinot gris of chardonnay. Een van mijn favorieten is de Cuvée Boisée met chardonnay van Laroche.'

Cuvée Boisée uit de Pays d’Oc

©Wouter Maeckelberghe

Het Domaine Laroche bezit wijngaarden in Chablis en Béziers, in de regio Languedoc-Roussillon. Deze Cuvée Boisée uit de Pays d’Oc heeft alles wat je van een klassieke chardonnay mag verwachten: elegantie, fraîcheur en een fruitig boeket, met voldoende aciditeit. De lichte houtrijping maakt de wijn mooi vol.

Te koop bij Delhaize voor 6,99 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie