'Pairings met wijn en chocolade: een bijzonder interessante combinatie'

Welke wijn ontkurkt u dit weekend? Als het van Peggy Van Lierde, directeur van het chocolademuseum Choco-Story Brussels, afhangt is het de 'GR36' van Château Lalis.

'Mijn meest memorabele wijnmoment? Dat beleefde ik op mijn huwelijk. Mijn vader had bij mijn geboorte, in 1980, een paar kisten Château Moine-Vieux 1978 gekocht, een grand cru uit Saint-Emilion. Die flessen werden ontkurkt op het trouwfeest, en ik kan me de smaak nog zo voor de geest halen.

Een andere wijn die voor altijd in mijn geheugen staat geprent, is de Château Lafleur Saint-Jean, een pomerol uit 2009 met een onvoorstelbare diepte en finesse', vertelt Peggy Van Lierde.

Advertentie

'Een liefhebber van witte wijnen ben ik niet, tenzij als aperitief. Maar eigenlijk verkies ik nog het liefst champagne. Rode wijnen daarentegen kunnen me wel volop bekoren. Mijn favoriete smaak gaat naar diepe, fruitige rode wijnen met een vleugje kruidigheid. Geef mij maar de combinatie grenache en syrah.'

'Ik ontdek graag wijnen uit de nieuwe wereld, maar als ik zelf wijn koop, zijn het toch vooral Franse flessen. Ik val ook voor het verhaal achter de fles, de story van de wijnmaker.

De uitbater van de wijnhandel Vins Pirard in Genappe is een goede vriend: vaak organiseren we pairings met wijn en chocolade. Een bijzonder interessante combinatie. Mijn coup de coeur is een wijn uit het bergmassief Corbières. Jawel, alweer met de grenache en de syrah: de 'GR36' Terroir de Lagrasse van Château Lalis.'

GR 36 van Château Lalis

Advertentie
©rv

De ‘GR36’ van Château Lalis is een blend van 80 procent grenache en 20 procent syrah: een geslaagde combinatie van kruidigheid, diepte, kracht en finesse. Wijnmaker Philippe Estrade koos de GR36 als naam om te verwijzen naar het Grote Routepad dat van het Kanaal naar de Middellandse Zee loopt, dwars door deze wijngaard van Lalis.

Te koop voor 9,95 euro bij Vins Pirard in Genappe, tel. 067/77.31.01, vinspirard.be

Advertentie
Sabato NL - Article Footer XF
Gesponsorde service

Lees Meer