Wijnadvies van Antoine Van Duyse in Oeno TK

Sabato tipt de wijnbar, sommelier Antoine Van Duyse van Oeno TK tipt drie lievelingsflessen: van een crowdpleaser tot wijn voor gevorderden.

Vezelplaten Oeno TK is een wijnbar voor liefhebbers van karakterwijnen die tevreden zijn met basic comfort: de grote toog is gemaakt van vezelplaten en ook de rest van de inrichting is eenvoudig en functioneel. Maar elke wijn wordt wel in een verzorgd, aangepast glas geserveerd.

Sommelier De sympathieke Antoine Van Duyse werkte eerst als sommelier in een restaurant in Mirwart (bij Saint-Hubert) en belandde daarna als werknemer bij Oeno TK. Daarop besliste hij de bar samen met zijn partner Mathilde Vandamme over te nemen.

Advertentie
Advertentie

‘We hadden de zaak amper een week overgenomen of we moesten al sluiten’, blikt Van Duyse terug. ‘Gelukkig is Oeno TK ook een wijnwinkel: dankzij de wijnverkoop konden we het faillissement vermijden.’

Wijn Hier zijn maar liefst 450 wijnen te krijgen. Frankrijk beslaat ruim een derde van de enorme kaart.

Advertentie
Advertentie

Grote Europese wijnlanden als Spanje, Italië, Duitsland en Oostenrijk bezetten de andere bladzijden, al is er ook plaats voor buitenbeentjes uit Canada, Zuid-Afrika en Australië. Een krijtbord lijst twaalf wijnen per glas op.

Eten Brood, kaas, charcuterie en kleine gerechten, van gegrilde artisjokken tot een camembert uit de oven.

Rekening Wijnen per glas vanaf 6,5 euro, flessen vanaf 30 euro. Kaasbord vanaf 8,5 euro, tapas van 5,5 tot 14 euro.

Oeno TK, Afrikastraat 31, 1050 Sint-Gillis. Tel. 0472/34.01.94 en 02/534.64.34
oenotk.com
Van ma t/m za, 16-23 uur (za vanaf 14 uur)

Advertentie