Wine o'clock: deze wijnwinkels leveren nu aan huis

In de zon zitten kan dan enkel op je eigen terras, dat betekent nog niet dat daar geen goed glas wijn bij mag. Deze tien Belgische wijnhandelaars leveren hun topselectie bij dorstige thuisblijvers over geheel België.

De vermaarde wijnautoriteit Jancis Robinson verzamelde een hele reeks wijnhandelaars in Europa met leverdienst aan huis. Geregeld wordt de lijst aangevuld. Hieronder onze selectie van Belgische handelaars.

Bottleneck

Advertentie

De Antwerpse wijnwinkel bottleneck.be specialiseert zich in artisanale wijnen uit Centraal- en Oost-Europa. Gedurende de periode van de coronamaatregelen is verzending gratis in België.

Advertentie

Convento

Wijnen voor elk budget staan centraal in het Leuvense Convento, waar je per regio, druivensoort en jaartal kan zoeken naar de ideale fles. 

Decanto

De in Asse gelegen wijnwinkel Decanto importeert Italiaanse wijnen, met het accent op natuurlijke productie. Gedurende de tijd dat de winkel gesloten is, zijn verzendingen gratis bij bestellingen van €79.

Entrepot du Vin

Vanaf een bestelling van twaalf flessen levert ook Entrepot du Vin uit Bornem gratis. De selectie omvat voornamelijk flessen van kleinschalige wijnbouwers, persoonlijke connecties van de handelaars.

Espavino

Wie graag Spaanse wijnen drinkt, kan terecht bij Espavino uit Sint-Joris-Weert. Als alternatief op de voorjaarsdegustatie zijn er momenteel ook proefdozen ter beschikking. 

Rouseu

Het assortiment van Rouseau (Sint-Martens-Latem) omvat de grootste selectie Zuid-Afrikaanse en Californische wijnen in de Benelux. Alle bestellingen boven €100 worden in België gratis geleverd.

La Scoperta

De Italiaanse wijnen van La Scoperta komen niet enkel tot bij je thuis, je kan ook een wijnabonnement nemen. In dat geval ontvang je maandelijks drie nieuwe flessen in de brievenbus.

Thienpont Wine

De stijlvolle wijnzaak Thienpont, gelegen in het Hof te Cattebeke in Etikhove, maakt er een erezaak van hun premium flessen persoonlijk te leveren. Dat gebeurt gratis bij aankopen vanaf €100.

Vinilicious

Via een interactieve kaart kan je op de website van Vinilicious per land tal van wijnsoorten ontdekken, inclusief tips om je eigen smaakpalet te verkennen. Vanaf bestellingen van 12 flessen, gratis bezorging aan huis.

Our Daily Bottle

De Antwerpse start-up Our Daily Bottle speelt in op de huidige omstandigheden met een digitale wijncursus, hometastings en ‘quarantwijnen’ aan huis. Duurzame en biologische wijnen treden daarbij op de voorgrond.

Advertentie