Modenatie.com

Wie hip wil zijn, moet zeker naar de Antwerpse Nationalestraat. Daar vindt u de Modenatie, een gebouw dat het modemuseum (MoMu), de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Flanders Fashion Institute huisvest. Dat laatste werd in 1998 voor Antwerpse ontwerpers opgericht om de Vlaamse mode in binnen- en buitenland te promoten en te stimuleren.

Het concept van een museum, school en ontwerpers samen onder één dak is uniek in de wereld. Een bezoekje kan ook virtueel, via de vernieuwde website. "Om het opnieuw overzichtelijk te maken, want er staan zoveel zaken op de site, dat mensen niet meer wisten wat bij wie hoorde.", vertelt David Flamée van Modenatie.

De site heeft als eerste doel de Modenatie voor te stellen, naast uiteraard de promotie van onze eigen Belgische mode. In de rubriek 'Belgian Designers' staat een lijst met bekende namen zoals Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Kaat Tilley, Walter Van Beirendonck en Dries Van Noten, met contactinfo, cv, verkooppunten en een link naar hun eigen website.

Het MoMU en de Academie hebben hun eigen website, dus die rubrieken zijn eigenlijk niet meer dan een link daar naartoe. De meest populaire rubrieken van de site zijn 'Fashion Services', een databank met contactgegevens van organisaties die met mode te maken hebben, en 'Visit Antwerp - Shopping', een selectie van boetieks met Belgische labels.

In eerste instantie lijkt de site gericht op insiders, maar ook de niet-professionele modeliefhebber kan er wat rondneuzen. De site heeft geen Nederlandse en Franse versie: "Behalve voor de nieuwsbrief houden we het bij het Engels. We werken vooral met beelden." Om te kijken dus, niet om te lezen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud