MSN.be

MSN België, veruit de drukst bezochte website in ons land, steekt in een nieuw kleedje. De aanpassingen gebeurden op basis van een onderzoek rond de gebruiksvriendelijkheid van de site. Zo laadt de nieuwe homepagina sneller dan vroeger. Ook zou de startpagina minder grafische reclame bevatten, al merken we wat dat betreft eerlijk gezegd weinig verschil. MSN-gebruikers krijgen via de nieuwe navigatiestructuur wel een stuk makkelijker toegang tot de meest relevante informatie. Vooral diensten als Hotmail en MSN Messenger springen hierbij in het oog.

MSN is overigens een portaalsite van het zuiverste water. Het brengt informatie en internetdiensten samen op zijn webpagina's, zoveel mogelijk vanuit de homepagina. Naast de populariteit van diensten als Hotmail (om te e-mailen) en MSN Messenger (om snelle berichtjes te versturen via het zogenaamde instant messaging), wordt ook de startpagina van browser Internet Explorer aangehaald als publiekstrekker. Die staat bij de meeste computergebruikers namelijk standaard ingesteld op MSN, waardoor flink wat internetgebruikers hun surftocht beginnen bij MSN.

Dit gegeven doet op zich echter geen afbreuk aan de MSN-site. Die is met deze nieuwe versie vandaag een stuk beter gestructureerd dan voorheen. De belangrijkste diensten zijn vanop de homepagina makkelijker terug te vinden. Op inhoudelijk vlak blijft MSN qua aanbod erg ruim en divers en is het voor de meeste bezoekers misschien zelfs een tikkeltje overdadig. Bovendien is niet altijd even duidelijk wanneer wordt verwezen naar een inhoudelijk artikel, naar een dienst of naar een eerder commerciële boodschap.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud