Nieuws.skynet.be

Belgacom-dochter Skynet heeft de ambitie om binnen twee jaar de belangrijkste nieuwssite in België te zijn. Een achtkoppige redactie zorgt voor de inhoud. Het gaat om de grootste investering van Belgacom in drie jaar, de voetbalrechten uitgezonderd. Naast tekst en foto's biedt de site, in samenwerking met persagentschap Belga, ook videonieuws aan.

Momenteel is de site nog een bèta-versie, met een beperkt archief. Maar gedelegeerd bestuurder Bart Beckx wil met deze nieuwssite het succes van Yahoo! in de Verenigde Staten kopiëren. De site moet de concurrentie aangaan met andere Belgische nieuwssites, zoals die van de VRT en de dagbladen. Toch geeft Beckx aan dat de concurrentie zich niet zal afspelen op het terrein van achtergrondinformatie en duiding.

De site van Skynet trekt op dit ogenblik al behoorlijk wat surfers, naar eigen zeggen drie miljoen unieke bezoekers per maand. Maar er zijn plannen om het nieuws ook naar een breder publiek te verspreiden. De berichten zullen later ook, weliswaar aangepast, gebruikt worden voor mobiel en als verrijkte teletekst op Belgacom TV

Opmerkelijk is dat het archief van de nieuwssite vrij toegankelijk is, ook van de video's. Surfers vinden op de site een culturele agenda voor heel België. In oktober zou Skynet ook nog Kid City TV voor kinderen lanceren, een dienst met cartoons, filmpjes en creaties van kinderen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud