Nuon.be

De vrijmaking van de energiemarkt kan voor de meeste consumenten dan misschien niet geleid hebben tot aanzienlijke besparingen, op internet is de verbetering wel duidelijk merkbaar. Flink wat elektriciteits- en gasleveranciers bieden vandaag een meer dan behoorlijke website aan, met veel aandacht voor een zuiniger energieverbruik. De site van Nuon behoort waarschijnlijk tot een van de voorlopers.

Nuon smukte recent zijn website op en koos voor een mooi evenwicht tussen informatie en diensten voor de eigen klanten en handige tips voor de surfende energieverbruiker. Eigen klanten vinden onder meer informatie over hun factuur en kunnen hun verbruik laten schatten of on line hun meterstanden bijhouden. Deze optie wordt zowel aangeboden voor gezinnen als voor bedrijven, waar dit verloopt in de rubriek 'energy cockpit'.

Toekomstige klanten krijgen een idee van hun eventuele besparing, een dienst die voor de hand ligt als alternatieve energieverbruiker. Minder vanzelfsprekend is misschien dan weer de uitgebreide rubriek rond verantwoord energieverbruik waar je je zuinigheid kan testen en extra energieadvies kan opdoen. Interessant is daarenboven het overzicht van alle subsidies, bijvoorbeeld voor het aanbrengen van nieuwe isolatie in je woning, die overheidsinstanties uitreiken om verantwoorder om te gaan met energie.

Door dit alles biedt Nuon.be een gevarieerde en uitgebalanceerde site die meer biedt dan wat vrijblijvende informatie voor gezinnen en bedrijven of voor (potentiële) klanten. Pluspunt is bovendien dat de typische Nuon-huisstijl erg herkenbaar wordt overgedragen naar het web. Al mochten sommige grafische elementen soms misschien wel ietsje kleiner.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud