Site van de week: Aan de slag

Werkgevers en werknemers kunnen vanaf deze week terecht op de website aandeslag.be om een overzicht te krijgen van al de inspanningen die de overheid doet om mensen aan werk te helpen. De site verenigt 110 federale en regionale maatregelen, zoals taalcheques en premies voor oudere werknemers of laaggeschoolden. Van elke maatregel wordt een gedetailleerde beschrijving gegeven, met de voorwaarden, de voordelen, het juridische kader en de aanvraagprocedure.

Die informatie wordt ook regelmatig geactualiseerd. Tegen het einde van dit jaar, komt er ook een voordelencalculator, waarmee gebruikers kunnen uitrekenen wat elke maatregel in euro's oplevert.

De zoekmachine werkt behoorlijk, maar is ook vrij complex. Zeker voor leken. Of het initiatief op gejuich zal worden onthaald bij kleinere bedrijven, die verzuipen in hun administratie, is nog maar de vraag. De maatregelen zelf vereenvoudigen of ze misschien zelfs automatisch laten toepassen: 't is maar een ideetje voor na de verkiezingen. In ieder geval wordt het spreekwoordelijke bos met deze site toch al wat duidelijker zichtbaar tussen de vele bomen. Nieuw is deze aanpak alvast niet. Ook een Vlaams overheidsinitiatief als Premiezoeker loodste eerder al de Belg met een baksteen in zijn maag doorheen de doolhof van premies en subsidies voor zijn woning. 'Aan de Slag' heeft dezelfde filosofie, maar dan voor werk. Mogelijk volgen er in de toekomst nog van dergelijke initiatieven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud