Site van de Week: Brussels Airport

Het voorbije half jaar veranderden zowat alle Europese luchthavens hun website. Het is dus niet zo verwonderlijk dat ook de site van Brussels Airport, sinds kort de officiële benaming van de luchthaven van Zaventem, een grondige facelift heeft ondergaan. De nieuwe site was eigenlijk al langer klaar, maar wordt pas vandaag (8 december) officieel voorgesteld. Brussels Airport.be ziet er niet alleen frisser en gebruiksvriendelijker uit, maar heeft ook één duidelijke opdracht: zichzelf op termijn terugbetalen.

Brussels Airport wordt door de initiatiefnemers echt aanzien als een digitale versie van de 'echte' luchthaven. Zo krijgen bijvoorbeeld de vele winkeluitbaters van op de luchthaven de mogelijkheid om hun digitale stek uit te baten. Ook tickets van alle vliegmaatschappijen worden er aan de man gebracht. Voordeel is hierbij dat u niet moet weten welke maatschappij welke bestemming aanbiedt. Alle bestemmingen komen er namelijk aan bod. Ook diegene waar vanuit de luchthaven niet rechtstreeks wordt op gevlogen.

De publiekstrekker op de site blijft ongetwijfeld de vluchtinformatie, waarmee u kan zien welke vluchten er op een bepaald moment zijn geland of vertrokken. Het is onder meer op basis van dergelijke publiekstrekkers dat de organisatoren besloten om betalende reclame op de website te plaatsen. Belangrijkste minpunt van de site is het tijdstip van de lancering. Die was eigenlijk bedoeld voor ongeveer twee maanden geleden toen de merknaam Brussels Airport werd gelanceerd. Technische problemen staken daar echter een stokje voor. Al is het uiteindelijk altijd wel een goed idee om te wachten tot een website perfect functioneert.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud