Advertentie

Site van de week: Elkhuistekoop.nl

Rijdt u ook elke dag voorbij het huis van uw dromen? Op internet bestaan er intussen diensten die u gratis in contact brengen met de eigenaar van de woning waar u een oogje op heeft. Want het is niet omdat er geen bordje 'te koop' te bespeuren valt, dat het betreffende huis niet te koop is.

In Nederland bestaat sinds kort de site Elkhuistekoop.nl. Het concept is alvast doodeenvoudig: op de site kan u de locatie opgeven van het huis waar u geïnteresseerd in bent. Het team achter Elkhuistekoop.nl neemt vervolgens gratis contact op met de betreffende eigenaar om die te vertellen dat er iemand interesse heeft in zijn of haar woning. Nadat de eigenaar van dit huis heeft aangegeven wat zijn (of haar) plannen op korte of lange termijn zijn, wordt er contact met de geïnteresseerde koper opgenomen. Voor hen is deze dienst een alternatief voor de gevestigde vastgoedsites. Intussen heeft Elkhuistekoop.nl navolging gekregen van Woningpeiler, dat een gelijkaardige dienst aanbiedt.

Ook in de VS bestaan er al gelijkaardige websites. Erg bekend is er bijvoorbeeld de onlinedienst Zillow, waar ook de woningeigenaars het initiatief nemen. Ze bepalen namelijk een 'Make Me Move'-prijs waarmee ze hun huis op de markt zetten, zonder beroep te doen op een traditionele makelaar. Vervolgens kunnen geïnteresseerden hen via e-mail contacteren, waarop de eigenaar nog kan beslissen of ze op het aanbod ingaan. Of hoe innovaties in de woningmarkt verder gaan dan wat dezer dagen op de bouw- en verbouwbeurs Batibouw te zien valt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud