Site van de Week: Google Maps zet België op de kaart

Via de Nederlandse Google Maps-site kon u zich als Belg al een klein beetje behelpen, maar informatie over plaatselijke handelszaken en diensten in ons land was niet beschikbaar. Daar is zopas verandering in gekomen met Google Maps België, voor pc én mobiele telefoon.

Google Maps omvat kaarten en satellietbeelden van de hele wereld. Achter de schermen is Google hard bezig om die kaarten, land per land, te koppelen aan lokale databases met informatie over handelszaken, hotels et cetera. Op die manier kunt u bijvoorbeeld razendsnel de dichtstbijzijnde bloemist of leverancier van projectieschermen terugvinden, compleet met telefoonnummer en eventuele website. Desgewenst stippelt Google Maps ook een routebeschrijving voor u uit. Voor ons land combineert de nieuwe dienst de business listings van Infobel met lokale informatie uit de Google-index, gegevens van Resto.be (ruim 15.000 restaurants), Hotels.be (met 500 hotels die u online kunt boeken) en Toerisme Vlaanderen.

Google Maps België is onmiddellijk beschikbaar voor pc en gsm. U kunt dus niet alleen informatie opvragen voordat u vertrekt, maar ook als u onderweg bent. De computerversie speelt zich volledig in het browservenster af, voor mobiel gebruik kunt u gratis een applicatie voor uw gsm downloaden.

'De nieuwe dienst is fantastisch nieuws voor de gebruiker, maar ook voor adverteerders', zegt Erik Portier, Country Manager Google Belgium. 'Zij kunnen met Google AdWords nu lokaal gerichte advertenties plaatsen om klanten te bereiken die op zoek zijn naar winkels, producten en diensten in hun omgeving.'

Mobiele telefoon: http://www.google.be/gmm

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud