Synergie4.be

Synergie4 is de overkoepelende naam voor vier beroepsverenigingen die zijn ontstaan uit privé-initiatieven uit de ondernemingswereld. Zo kondigen het VKG, het USS, de VSVZ en de UOL hun gemeenschappelijke site synergie4.be aan. Door hun krachten te bundelen willen ze op een eenduidige manier naar buiten komen, openstaan voor overleg en communicatie en op een snelle manier antwoorden bieden op vragen over rechtszekerheid en dienstverlening binnen een bedrijf.

Op de homepage kiest u eerst uw taal om vervolgens een keuze te kunnen maken uit een van de vier verenigingen. De opbouw van de achterliggende sites is identiek voor elk van de instellingen, enkel de inhoud is verschillend. Opent u bijvoorbeeld de site van VKG ( Vereniging der Kassen voor Gezinsvergoedingen) dan ziet u centraal de rubrieken 'Heet van de Naald', 'Nieuwsbrief' en 'Jaarverslag' staan. Daarin vindt u respectievelijk actuele informatie over actieve dossiers, een driemaandelijkse nieuwsbrief en een terugblik op 2005. Rechts van deze items, krijgt u de mogelijkheid in te schrijven voor die nieuwsbrief, of op een snelle manier een kantoor in uw buurt te vinden. Leden kunnen daar ook inloggen.

Bovenaan krijgt u praktische informatie over de instelling in kwestie. Er wordt onder meer uitgelegd wie ze zijn ( 'Wie zijn wij?'), wat ze doen ('Wat is een...'?) en waar ze te bereiken zijn ( 'contact'). De laatste rubriek bovenaan 'info' geeft opnieuw de mogelijkheid om voor de drie centrale items te kiezen.

Helemaal onderaan komen aan een gezapig tempo alle leden voorbij. Als u met uw cursor op een van hen blijft staan, komen een aantal contactgegevens tevoorschijn (naam, website, telefoonnummer, fax, e-mail).

De overkoepelende site is een goed initiatief, maar niet echt fris uitgewerkt. De vier sites lijken zo erg op elkaar, dat ze even goed gebundeld op één site hadden kunnen staan, aangezien bijvoorbeeld de informatie in de centrale thema's op de vier sites identiek is en het enige verschil op het vlak van lay-out de kleur is.

Nog betere bundeling, iets frissere kleuren en een iets betere invulling op de eerste pagina van elke site zou het geheel aantrekkelijker maken.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud