Toekomst op wielen

Technische opleidingen worden nog steeds ondergewaardeerd, en slechts weinig studenten met een praktische vorming stappen na hun opleiding ook in het vak.Vraag en aanbod zijn in verschillende sectoren dan ook te weinig op elkaar afgestemd. Zo ook in de automobielsector. Om dat probleem aan te pakken heeft de sector, samen met Febiac en een aantal sociale partners, een campagne opgestart om het imago op te krikken. Een belangrijk onderdeel daarvan is de site toekomstopwielen.be, die vooral de nadruk legt op concrete, duidelijk gestructureerde informatie over de opportuniteiten binnen de sector.

De site ziet er verzorgd en sober uit en werd opgedeeld in een aantal rubrieken. Centraal vindt u een viertal thema's. De rubrieken 'Evenementen' en 'Stuur een e-card!' spreken voor zich. Onder 'Beroep in de kijker' en 'Getuigenissen' kunt u terecht voor een blik achter de schermen van een aantal beroepen, bijvoorbeeld een mecanicien of een autoverkoper. Bovendien wordt omschreven over welke eigenschappen je het best beschikt om het beroep uit te oefenen.

De inhoud van de centrale thema's komt ook terug bij de zes rubrieken die bovenaan de site staan, uitgebreid met andere informatie. Onder 'Opleiding' bijvoorbeeld, krijgt u een opsomming van de verschillende opleidingsniveaus met de mogelijkheid door te klikken naar gegevens over concrete studierichtingen, scholen en jobs. Ook leerkrachten komen hier aan hun trekken met informatie over bijscholingen. Maar ook de rubriek 'Didactisch materiaal', met praktische links voor zowel studenten als leerkrachten, biedt een meerwaarde. Wie nog meer informatie wil, kan terecht onder 'Interactief' en 'Links', waar u wordt doorverwezen naar verwante sites met extra informatie over opleidingen, bijscholing, jobs enzovoort.

De site toekomstopwielen bevat massa's informatie, die af en toe overlapt. Toch heeft dat niet onmiddellijk een storend effect. Over het algemeen zit de structuur knap in mekaar en kunt u zonder problemen navigeren. Nu maar hopen dat de site en de rest van de campagne hun doel bereiken.

http://www.toekomstopwielen.be/

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud