Weekvandesmaak.be

Amateurkoks en keukenprinsessen beginnen alvast te watertanden bij het horen van de term 'smaak'. Want alles wat enigszins met eten te maken heeft, wordt door hen aan een grondig onderzoek onderworpen. De volgende tien dagen wanen zij zich met de eerste Week van de Smaak dan ook in de zevende hemel. Culinair genot voor groot en klein van West-Vlaanderen over Brussel tot in Limburg. Voor al wie van koken houdt... ogen en oren open. Voor al wie van eten houdt... smakelijk!

De Week van de Smaak vindt plaats van 16 tot en met 25 november in heel Vlaanderen en Brussel. In totaal gaat het om zo'n zevenhonderd activiteiten, in goede banen geleid door vijfhonderd organisatoren. Het initiatief komt van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux die de steun kreeg van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur. Samen zetten ze een grootscheepse mediacampagne op, met onder meer de site Weekvandesmaak.be.

Op de site krijgt u een overzicht van wat er de volgende tien dagen te beleven valt. Zo kan u bijvoorbeeld per activiteit, provincie, gemeente of datum bepalen waar u naartoe wil: naar de tentoonstelling 'Soepjes en Sapjes' in Leuven of naar de Kookhamers-kookworkshop in Zele bijvoorbeeld.

Onder de zoekmotor worden Hasselt (Stad van de Smaak) en Zwitserland (Land van de Smaak) extra in de verf gezet, evenals de activiteiten voor 'kinderen en gezinnen' en 'Onderwijs en educatie'. Opmerkelijk is de massa aandacht die werd besteed aan activiteiten voor kinderen. Jong geleerd, is immers oud gedaan.

Wie zelf meteen in actie wil schieten, kan alvast de recepten onder 'receptenboek' op de site raadplegen. Persoonlijk begon ik spontaan te watertanden bij de 'gebakken Sint-Jakobsvruchten met schorseneren, mimolette en sherrysaus' een recept van Peter Goossens, chef van 't Hof van Cleve en peter van de Week van de Smaak. De recepten worden op een eenvoudige manier uitgelegd én zijn stuk voor stuk voorzien van een knappe foto en informatie over onder meer bordschikking (handig meegenomen, want het oog wil ook wat).

Behalve particulieren, vinden ook de pers en organisatoren hun gading op de site. Bedrijven, zelfstandigen of verenigingen die zelf een activiteit willen ondernemen kunnen informatie verzamelen via - hoe kan het ook anders - 'informatie voor organisatoren'.

Een aantrekkelijke site die zowel inhoudelijk als vormelijk doet watertanden. Laat het u smaken!

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud