Zo vindt u nog meer afbeeldingen op het internet

Google vindt maar een klein deel van alle foto's op het web terug. Dat komt omdat mensen bij afbeeldingen meestal trefwoorden opgeven in hun eigen taal. De zoekmachine PanImages.org zorgt meteen ook voor de vertaling van uw zoektermen, en dat leidt tot veel meer resultaten.

PanImages is een in afbeeldingen gespecialiseerde zoekmachine die gelijktijdig via Google en fotosite Flickr.com zoekt. De grote hoeveelheid zoekresultaten die u krijgt voorgeschoteld is echter vooral te danken aan het feit dat de dienst uw zoekactie tegelijkertijd in maximaal 300 talen vertaalt. Het verschil is enorm. Wanneer we rechtstreeks vanuit Google en Flickr naar 'harde schijf' zoeken, levert dat 382.000 respectievelijk 44 resultaten op. PanImages op zijn beurt weet via Google ruim 7,6 miljoen foto's op te vissen, plus nog eens 5.898 beelden via Flickr. En dit simpelweg door niet alleen te zoeken op 'harde schijf', maar ook op 'hard disk', 'disque dur', 'festplatte', 'disco duro' en tal van andere vertalingen.

De zoekmachine herkent doorgaans automatisch in welke taal u een term invoert. In geval van twijfel laat de site u eerst even kiezen uit een aantal mogelijkheden. Verder hebben de makers van PanImages hun technologie meteen aangewend voor een vertaaldienst: met één druk op de knop krijgt u van eender welk woord de vertaling te zien in tientallen talen.

@link[popup,http://www.panimages.org]http://www.panimages.org@endlink

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud