Apple TV officieel gelanceerd

Terwijl iedereen al reikhalzend uitkijkt naar de iPhone, het nog te lanceren gsm-toestel van Apple, begaf de computerfabrikant zich deze week op alweer een nieuw terrein. Met Apple TV hoopt het bedrijf van Steve Jobs eindelijk ook een plaatsje in de woonkamers van consumenten te veroveren.

Het kleine toestelletje - formaat koekedoos en luisterend naar de naam set-top box - maakt immers de verbinding tussen een tv-toestel en een pc. Apple TV haalt audio- en videobestanden van de harde schijf en toont ze, inclusief een handig menu, op het grote scherm in de huiskamer.

Al zit de echte toekomst volgens waarnemers in het tonen van inhoud die rechtstreeks van het internet komt. Bedrijven als YouTube en Joost hopen internetvideo straks net zo vertrouwd en handig te maken als televisie vandaag. Toch wil Apple vooral zelf een graantje meepikken van het online verspreiden van films en muziek. Terwijl webwinkel iTunes in Europa alleen melodietjes verkoopt, is het in de VS ondertussen een belangrijk leverancier van kaskrakers geworden. Eens de onderhandelingen met de filmstudio's rond zijn zullen ook Belgen via de Apple-site films kunnen aankopen.

Apple TV is lang niet de eerste set-top box op de markt, maar uiteindelijk was de iPod ook niet de eerste mp3-speler.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud