Automarkt kent lichte verschuiving naar internet

Steeds meer mensen kopen of verkopen hun auto via het internet. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Heliview in Nederland. Na gemiddeld twintig dagen is de verkoop meestal beklonken.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Marktplaats.nl, dat op zijn site een groot aanbod aan auto's heeft. Het aanbod is zowel afkomstig van particulieren als van dealers en vormt voor deze laatste groep geen enkele bedreiging. Zo worden auto's online vaak sneller verkocht dan wanneer ze enkel bij de dealer zelf worden aangeboden.

Cijfers van Bovag, een brancheorganisatie die zich inzet voor ondernemers die met mobiliteit bezig zijn, tonen bijvoorbeeld aan dat dealers ongeveer 1,2 miljoen gebruikte wagens per jaar aanbieden, terwijl dat cijfer bij particulieren op achthonderdduizend ligt. De gemiddelde vraagprijs bedraagt 5.705 euro, de gemiddelde verkoopprijs 4.987. Opmerkelijk is dat bepaalde merken meer voorkomen dan andere. Het gaat voornamelijk over Renault, Volkswagen, Ford, Opel en Peugeot.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud