Avontuurlijke TomTom Shuffle doet het zonder scherm

TomTom introduceert de TomTom Shuffle, een navigatietoestel zonder schermpje voor - en we citeren de fabrikant - 'mensen met gevoel voor humor'. Met een prijskaartje vanaf 159 euro (Benelux-versie) is de Shuffle meteen het goedkoopste navigatiesysteem op de markt. Het toestel voert u desgevraagd naar een willekeurige plek.

De gebruiker van de TomTom Shuffle krijgt dus uitsluitend nog gesproken instructies tijdens een autorit. 'Uit onderzoek blijkt dat veel automobilisten zo goed als nooit naar het schermpje kijken', verduidelijkt product manager Elias Albers. Geen aanraakgevoelig scherm betekent ook een andere manier van bedienen. De Shuffle gebruikt daarvoor stemherkenning en ook dat is een primeur.

Minstens zo bijzonder aan de TomTom Shuffle, en daar ontleent hij zijn naam ook aan, is het 'random destination'-concept. Het toestel voert je (standaard) niet naar een opgegeven bestemming, maar naar een onbekende plaats, die weliswaar voldoet aan een aantal opgegeven criteria. Albers: 'Een eenvoudig voorbeeld: voer me naar een willekeurig vier-sterren restaurant binnen een straal van 20 kilometer. Of wat creatiever: plan een dagtrip voor het gezin langs vijf kindvriendelijke points of interest in de Ardennen.'

Volgens TomTom is er veel vraag naar een dergelijk product: 'Onze klanten zijn gewend om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming aan te komen. Maar wat ze daardoor beginnen te missen, is the element of surprise, zeker in hun vrije tijd. Met de TomTom Shuffle zijn saaie autoritjes verleden tijd'. Voor alle duidelijkheid: de Shuffle kan ook nog gewoon van A naar B navigeren. Degelijke routes moeten wel vooraf worden uitgestippeld op de computer.

Helaas, de TomTom Shuffle is (voorlopig?) niet op de markt. Het is een imaginair product, zoals er in de periode rond 1 april wel meerdere opduiken

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud