Ballenjongens en -meisjes online gevormd

Wimbledon is ongetwijfeld het Grand Slam-tennistornooi met de meeste tradities. Denk maar aan de revérence voor de hertogin bij het binnentreden, en de verplichting om grotendeels in witte kleding te spelen. Maar dat betekent niet dat nieuwe technologieën worden geschuwd. Zo krijgen de ballenjongens en -meisjes dit jaar voor het eerst ook online training voor hun belangrijke taak.

Voor de ballenrapers heeft de Wimbledon-organisatie (met de chique naam All England Lawn Tennis Club) een opleidingsportaal laten bouwen. Hierop kunnen de jongens en meisjes essentiële informatie terugvinden zoals de spelregels (uiteraard) en de op wimbledon gangbare etiquette, maar ook bijvoorbeeld een trainingsprogramma om de fysieke conditie te verstevigen. Wie zichzelf in de nobele kunst van het ballenrapen wil verfijnen, kan even een kijkje nemen op de live demosite.

Deze online training is slechts één van de vele technologische vernieuwingen op de heilige grond van Wimbledon. Andere tekenen van de 21ste eeuw zijn onder meer badges waarmee medewerkers kunnen worden gelokaliseerd en met elkaar kunnen communiceren, en 'realtime' samengestelde analyses van de prestaties van spelers, die voor de spelers zelf beschikbaar zijn meteen na de match. Hiermee kunnen ze hun volgende match beter gewapend aanvatten. Of begrijpen waarom ze er zonet zijn uitgewipt, natuurlijk.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud