Beheert u uw medisch dossier straks bij Google?

Google zal zijn dienstenaanbod begin 2008 uitbreiden met Google Health, een zoekmachine gespecialiseerd in medische informatie. Uitgelekte screenshots laten echter zien dat de dienst ook gebruikt kan worden om uw eigen medische dossier online te beheren.

De komst van Google Health werd vorige week bevestigd door Google-manager Marissa Mayer, tijdens de Web 2.0 Summit in San Francisco. Een logische stap, stelt Google, omdat de zoekmachine ook vandaag de dag al door talloze mensen wordt gebruikt om medische informatie op te zoeken. Google pareert met Health meteen ook een soortgelijk initiatief van concurrent Microsoft, dat eerder dit jaar de medische zoekmachine Medstory overnam.

Google Health zal ook een onderdeel gaan bevatten waarmee gebruikers hun medisch dossier kunnen bijhouden. Dit blijkt uit schermafbeeldingen van de applicatie die inmiddels @link[popup,http://blogoscoped.com/archive/2007-08-14-n43.html]de ronde doen op het internet@endlink. Wie over een login bij Google beschikt krijgt vanaf volgend jaar ook toegang tot een persoonlijke medische fiche, waarop hij alle ontvangen inentingen, behandelingen, allergieën, operaties en dergelijke kan documenteren. De dienst zal ook compatibel zijn met de digitale dossiers die u bij bepaalde zorgverleners kunt downloaden. Daardoor zult u die informatie eenvoudig kunnen integreren in uw persoonlijke medische fiche. Google garandeert de gebruiker, zo valt uit de schermafbeeldingen op te maken, dat de medische gegevens niet worden doorgegeven aan anderen, tenzij u daar zelf toestemming voor geeft.

Intussen bereidt ook Microsoft een dienst voor waarmee u uw medisch dossier online kunt beheren. HealtVault, zoals het systeem heet, is al enkele weken online, maar verkeert nog in een testfase.

@link[popup,http://www.google.be]http://www.google.be@endlink

@link[popup,http://www.healthvault.com]http://www.healthvault.com@endlink

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud