Belgacom is "niet tegen" openstellen lijnen aan andere operatoren

Verliest Belgacom het monopolie op vaste telefonieabonnementen over zijn eigen netwerk? Het BIPT opent gesprekken in die zin. Er wordt bekeken of Belgacom gedwongen zou worden om andere operatoren toe te laten abonnementen te verkopen op vaste telefonie.

Vandaag kunnen die operatoren dat al voor ADSL. Daarbij zou Belgacom een groothandelsprijs aanrekenen. Belgacom reageert afwachtend. "Wij zijn inderdaad in gesprek hierover", zegt woordvoerder Thierry Bouckaert. "Wij zijn niet tegen, maar het moet op een correcte manier gebeuren." Daarmee wordt vooral bedoeld: de groothandelsprijs moet voldoende hoog zijn. "Wij vragen niet voor niets 17 euro per maand voor een vaste lijn, daar staan echte kosten tegenover", aldus Bouckaert, die toevoegt dat het nog jaren kan duren alvorens zo'n groothandelsprijs er werkelijk komt.

Vandaag is het eigenlijk al mogelijk voor operatoren om telefonie aan te bieden op Belgacom-lijnen, maar alleen in combinatie met een ADSL-abonnement. Scarlet doet dit bijvoorbeeld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud