Betalen met de gsm komt opzetten

Op één week tijd doken er in ons land twee innovaties rond mobiel betalen op. De meest recente aankondiging was die van Banksys. Het lanceert met de mobiele operatoren BASE, Mobistar en Proximus de beveiligde betaling via de gsm. Wie klant is bij een van de operatoren en over een Bancontact/Mister Cash-bankkaart beschikt, kan met zijn gsm betalen. Elke verrichting kost 25 eurocent.

De dienst vereist geen abonnements- of aansluitingskosten en is gebaseerd op de m-banxafe-technologie van Banksys, die een beveiligde betaling zou garanderen. De gsm dient enkel over een SIM-kaart met die technologie te beschikken, al zijn deze SIM-kaarten in de winkels van de operatoren te verkrijgen. Om uw gsm nog te koppelen aan uw bankrekening, moet u zich melden aan een geldautomaat, met uw bankkaart en uw gsm in de hand, en daar een procedure doorlopen.

Maar er zijn dus kapers op de kust. Vorige week kondigden de oprichters van internetaanbieder Skynet en internetbank Keytrade Bank met Tunz.com namelijk een soortgelijke dienst aan, die eigenlijk fungeert als een elektronische portemonnee. Gebruikers kunnen geld op een speciale internetrekening bij Tunz.com storten en vervolgens betalen via de gsm. Elke operator en elk type gsm komen hiervoor in aanmerking. De eigenlijke betaling gebeurt via een sms-bericht naar de begunstigde, bevestigd door een pincode. Tunz start in de loop van april. Voor de dienst van Banksys moet u nog wachten tot midden mei. Bij Tunz is er een limiet van 150 euro. Bij Banksys geldt daarentegen de limiet van de bankkaart.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud