Advertentie
Advertentie

BitTorrent goed voor één derde internetverkeer

Internetproviders stellen wel eens dat slechts een relatief kleine groep van hun klanten instaan voor het merendeel van het dataverkeer op hun netwerk. Voor het internet geldt een gelijkaardige redenering. BitTorrent, een programmaatje van enkele megabytes groot en gebruikt door minder dan tien miljoen internetgebruikers wereldwijd, staat in voor maar liefst één derde van het wereldwijde internetverkeer.

De cijfers komen van het gespecialiseerde bureau CacheLogic. Met dit aandeel doet BitTorrent, dat werkt op basis van de zogenaamde peer-to-peer(p2p)-netwerken, het beter dan bekende toepassingen als KaZaA, eDonkey en eMule tesamen. Het overhevelen van alsmaar grotere bestanden is trouwens een belangrijke trend op het internet. Het was ook een van de belangrijkste redenen waarom tegen het einde van de zomer eDonkey een applicatie als KaZaA qua populariteit voorbijstak. Maar veel meer dan de bovenstaande toepassingen is BitTorrent geschikt voor het doorsluizen van dvd's of zware softwaretoepassingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.