Chatten op de Xbox 360 via Live Messenger

De softwarematige update voor de Xbox 360 die voor 7 mei gepland staat, brengt hoogstwaarschijnlijk een verregaande integratie mee van Windows Live Messenger, het meest populaire chatprogramma voor de pc. Dat valt op te maken uit een videofilmpje dat is uitgelekt via het internet.

De gratis update voor Dashboard, dat is de interface van Microsofts spelconsole, zou de gamer in staat stellen om via zijn televisietoestel te chatten met mensen die op hun pc het chatprogramma Windows Live Messenger draaien. Daartoe krijgt hij op het tv-scherm een virtueel toetsenbord tot zijn beschikking, maar tegen de zomer zou Microsoft een heus add-on keyboard uitbrengen dat gewoon op de Xbox-controller kan worden geklikt. De koppeling van het Xbox Live-netwerk aan 's werelds grootste instant messaging-gemeenschap brengt de nodige interactieve mogelijkheden met zich mee. Zo zal de speler onmiddellijk kunnen zien of bepaalde contactpersonen uit Live Messenger op dat moment ook aan het gamen zijn, waarna hij hen kan uitnodigen om het tegen elkaar op te nemen.

En passant voegt de update nog enkele andere nieuwigheden toe. Noemenswaardig zijn alvast de mogelijkheid om gedeeltelijk binnengehaalde video's af te spelen, een eigen menu voor het onderdeel Marketplace en een stroombesparende stand om, bijvoorbeeld 's nachts, grote hoeveelheden data van het Xbox Live-netwerk te downloaden, waarna de machine zichzelf uitschakelt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud