China verstrengt censuur

De Chinese overheid heeft de censuurmaatregelen met betrekking tot de verspreiding van nieuws via het internet opnieuw verstrengd. Voortaan moeten nieuwe nieuwssites zich registeren bij de Chinese overheid. De maatregelen zijn onmiddellijk van kracht.

Eerder werden internetfora, chatkanalen en weblogs al aan banden gelegd, nu moeten ook nieuwssites aan vrijheid inboeten. De nieuwe maatregelen houden in dat bestaande nieuwsmedia voortaan toestemming moeten vragen aan de Chinese overheid om een website te beheren. Nieuwe initiatieven moeten zich registreren bij het ministerie van Informatie.

Volgens het officiƫle persbureau Xinhua, "verbiedt de staat de verspreiding van nieuwsberichten die ingaan tegen de nationale veiligheid en het algemeen belang." In plaats daarvan moeten de sites het volk, de economische ontwikkeling en het socialisme dienen.

De nieuwe maatregelen zijn niet echt een verrassing. Ook eerder werd kritiek op de overheid onmiddellijk gecensureerd. Bovendien worden ook vaak buitenlandse, vaak kritische, websites geblokkeerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud