Datingsites al lang niet meer voor hopeloze gevallen

Niet alleen jongeren zoeken steeds vaker via internet een nieuwe vriendschap of een vaste relatie. Ook steeds meer ouderen ontdekken hun nieuwe liefde via een datingsite. Dat leert een rondvraag bij een aantal Belgische datingsites. Contactadvertenties worden er volgens hen ook veel minder 'zielig'. Het taboe rond online dating lijkt daarenboven steeds meer weg te ebben.

Opmerkelijk is dat datingsites zich intussen steeds vaker richten op een minder traditioneel publiek. De Belgische krant De Standaard promoot bijvoorbeeld online, in samenwerking met Parship.be, een relatiesite, waar veertigers en vijftigers op de homepagina over hun nieuwe vlam getuigen. Ook verantwoordelijken van Belgische datingsites zien al langer een verschuiving in hun doelpubliek van wilde jongeren tot gemoedelijke ouderen.

De Nederlandse krant Algemeen Dagblad nam recent het fenomeen van datingsites voor senioren onder de loep. "In het begin waren de advertenties van ouderen wanhopiger. Zochten ze echt een partner als invulling van hun leven. Tegenwoordig daten veel meer mensen via internet. Het is normaal geworden", vertelt Yvonne Vrijhof van 'Datingsenioren' in de Nederlandse krant. Wij zien in ons bestand steeds meer hippe vijftigplussers met goede opleidingen en veel interesses. Zij zoeken een partner om leuke dingen mee te doen", klinkt het. "Op relatiesites kunnen mensen met verschillende personen tegelijkertijd mailen en afspreken. Daardoor vind je sneller de juiste match. In het echte leven wordt er vaak niet met meerderen tegelijk afgesproken. Dit is internet. Hier kan dat juist wel."

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud