De Tijd komt met elektronische krant op maandag

Uitgeversbedrijf Tijd steekt zijn krant De Tijd en website Tijd.be op 2 mei in een nieuw kleedje. Op maandag vervangt de site bovendien de papieren krant. Deze maandagkrant wordt vanaf 8 mei vervangen door de e-mailkrant 'De Tijd op Maandag On Line'. Deze elektronische krant brengt de lezer op de hoogte van de financieel-economische ontwikkelingen die tijdens het weekend plaatsvonden.

Van de papieren maandagkrant werden in vergelijking met de andere dagen opvallend minder losse exemplaren verkocht. Ook de advertentiesector zou minder geïnteresseerd zijn in de krant op die bepaalde werkdag. Het afschaffen van de papieren maandagkrant van De Tijd zou echter geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid bij het bedrijf.

De papieren krant zelf verschijnt op een nieuw en kleiner formaat en in een nieuwe lay-out. De inhoud focust zowel op de 'meerwaardezoeker' als de 'snelnieuwslezer'. Uitgeversbedrijf Tijd werd vorig jaar overgenomen door De Persgroep en Rossel, die ook de Franstalige zakenkrant L'Echo in hun portefeuille hebben. Beide kranten worden ondergebracht in de holding Mediafin.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud