Dienstencheques voortaan ook elektronisch

Vanaf 1 september kunt u uw dienstencheques volledig elektronisch beheren. Dat maakte minister van Werk en Informatisering Peter Vanvelthoven eerder deze week bekend. De voordelen liggen voor de hand: een snellere service en - uiteraard - veel minder papierwerk. Wie toch liever bij het oude systeem blijft, kan wel nog steeds bij de papieren cheques terecht.

Gebruikers die zich via de website dienstencheques.be laten registreren, krijgen voortaan 48 uur na betaling de bestelde cheques in hun elektronische portefeuille. Een aanzienlijke tijdswinst, want bij de papieren variant kan dat soms een tiental dagen duren. De transacties kunnen zowel via het internet als via de telefoon verlopen. Na de geleverde prestatie dient de werknemer wel via het telefoontoestel van de gebruiker naar een gratis nummer te bellen om de dienst te registreren. Sinds 1 september werken al meteen 165 van de 1.289 (of bijna 13 procent) erkende dienstenondernemingen met de elektronische dienstencheques.

De overheid riep de dienstencheque drie jaar geleden in het leven om banen te scheppen voor laaggeschoolden en om zwartwerk te bestrijden. Vaak gaat het om wassen en strijken, schoonmaak of maaltijdbereidingen. Sinds begin 2006 werden er, volgens de overheid, al bijna 19 miljoen dienstencheques aangekocht. In 2005 waren dat er ongeveer 20,3 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud