Download uw beltoon bij een ander

Kunnen we binnenkort ook via de gsm filmpjes, mp3's en andere (uiteraard uitsluitend legale) content met elkaar delen, volgens het principe van computerprogramma's als LimeWire en BitTorrent? Volgens het Maleisische bedrijf mTouche Technology in elk geval wel. Dat claimt namelijk de eerste peer-to-peer-oplossing (P2P) oftewel bestandsuitwisselingsdienst voor mobieltjes te hebben ontwikkeld.

De technologie die weleens voor heel veel opschudding kan gaan zorgen de komende tijd, luistert naar de naam M-Bit Network. Bij mTouche spreken ze van een mijlpaal voor de P2P-technologie, omdat die tot nu toe gelimiteerd was tot de bestanden die op een computer zijn opgeslagen. Met M-Bit zou u ook kunnen gaan grasduinen in de files op mobiele telefoons die in verbinding staan met het netwerk, en die vervolgens downloaden. Net als bij de computervariant moet de eigenaar van de gsm wel expliciet toestemming geven om zijn bestanden toegankelijk te maken voor anderen.

Volgens mTouche is er bijzonder veel belangstelling voor M-Bit, zowel van netwerkoperatoren als gsm-fabrikanten. Het bedrijf hoopt de technologie nog dit jaar onder te brengen bij tenminste één grote Japanse operator en mikt daarbij op één miljoen gebruikers. Een ding staat nu al vast: als M-Bit straks inderdaad van start gaat, wordt het wel héél makkelijk om snel even een ander leuk beltoontje te downloaden. En kan de discussie over copyrights weer van voren af aan beginnen...

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud