Advertentie
Advertentie

Eén op zes .be-registraties niet gebruikt

Van de ruim 650.000 registraties op een .be-domeinnaam worden er vandaag meer dan 100.000 niet gebruikt. De cijfers komen van een studie van DNS, de officiële instantie voor het toekennen van namen in het .be-domein, die de redactie kon inkijken.

Het is het eerste onderzoek van DNS.be naar het effectieve gebruik van geregistreerde domeinnamen. Vaak registreren bedrijven of individuen een domein om te vermijden dat iemand anders ermee aan de haal gaat. Soms duurt het ook een tijdje vooraleer een domeinnaam effectief wordt gebruikt.

Opmerkelijk is bovendien dat de meerderheid van de .be-domeinregistraties worden gebruikt om te verwijzen naar een achterliggende website, vaak van een bedrijf of vereniging. Dat is met zowat driekwart van de .be-namen het geval. Het blijkt dus dat het online plaatsen van een website de belangrijkste drijfveer is voor het registreren van een domeinnaam, meer dan het gebruik van een domeinnaam voor de aanmaak van een achterliggend e-mailadres. Terwijl DNS veeleer het omgekeerde had verwacht: dat een domein in eerste instantie voor een e-mailadres zou dienen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud