Advertentie

Extra investeringen voor internetbankieren

In 2005 willen de Europese banken extra investeren in on line bankieren. Dat blijkt onder meer uit het European eBanking Technology Strategies rapport dat werd opgesteld door Datamonitor. Internetbankieren is nog steeds een belangrijke bron van inkomsten en moet daarom nog beter worden uitgewerkt. Tegelijkertijd moeten banken ook meer geld spenderen aan beveiliging.

Volgens het rapport moeten de bestaande sites en platforms opgefrist worden om de functionaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de sites te verbeteren. Datamonitor verwacht dat de uitgaven voor e-bankingtechnologieën dan ook zullen stijgen van 2.2 biljoen dollar in 2004 tot 3 biljoen in 2008. Vooral Italië en Noorwegen zouden de grootste groeimarkten vormen.

Tegelijkertijd moet ook flink geïnvesteerd worden in beveiliging, want hoe meer mensen gebruikmaken van on line bankieren, hoe groter het risico op fraude. Onder meer het aantal phishingaanvallen is de laatste tijd sterk toegenomen. Een wereldwijd onderzoek (bij onder meer Dexia Bank) van Comsec Security Consulting, een internationale specialist in beveiligingsconsultancy, toonde aan dat banken nog te weinig aandacht aan de beveiliging van internetbankieren besteden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud