Fortis verlaagt tarieven online beleggen

Beursorders bij Fortis worden goedkoper als ze via het internet worden doorgegeven. Het makelaarsloon daalt tot de prijs die goedkopere internetmakelaars als Keytrade bank (Crédit Agricole) en Bolero (KBC) aanrekenen. Andere grote banken verlagen hun tarieven nog niet, maar sluiten niet uit dat dit later nog zal gebeuren. Reden van de prijsverlaging ligt in de lagere kostenstructuur, geeft Fortis aan. Bij online transacties is geen menselijke interventie meer nodig.

Fortis wil het internetgebruik stimuleren door de korting op het gebruikelijke makelaarsloon te verdubbelen van 20 naar 40 procent. De bank hanteert, net als haar grote concurrenten, een tarief van 1 procent op het verhandelde bedrag voor kleine en middelgrote transacties.

Online verhandelen is goedkoper door de kosten die wegvallen. Zo is er bijvoorbeeld geen menselijke interactie meer nodig. Daarbij komt ook nog dat online beleggers graag geziene klanten zijn omdat ze in verhouding meer transacties uitvoeren.

Fortis voelde druk van de online makelaars. Zij trokken tijdens de eerste helft van dit jaar 7.500 klanten aan, de meeste afkomstig van grootbanken. Het totaal aantal klanten voor de goedkope online makelaars wordt op 75.000 geschat. Op dit ogenblik gebeurt 44 procent van de Fortis-transacties via het internet en 10 procent via de telefoon. Telefonisch beleggen blijft even duur.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud