Geen Windows XP meer vanaf 2008

De klant is niet altijd koning. Zo zullen computerfabrikanten vanaf 2008 uitsluitend nog Windows Vista voorinstalleren op nieuwe pc's, terwijl de vraag naar Windows XP bij KMO's en consumenten ongekend hoog blijft. Microsofts wil is in dit geval wet.

Veel gebruikers en (vooral) bedrijven stellen de overstap naar Windows Vista liever uit omdat ze bang zijn voor compatibiliteitsproblemen met randapparatuur of software, de beduidend zwaardere systeemvereisten of gewoon omdat XP voor hen door de jaren heen een zeer betrouwbaar systeem is gebleken. Veel valt er straks echter niet te kiezen, omdat computerfabrikanten aan Microsoft contractueel verplicht zijn om vanaf begin 2008 Vista te installeren. Oftewel: wie zijn zinnen had gezet op een of meer nieuwe computers met Windows XP, wacht beter niet te lang meer.

Door de aanhoudende vraag van klanten naar Windows XP zag fabrikant Dell zich ondertussen genoodzaakt om de voorganger van Vista opnieuw als optie aan te bieden op bepaalde systemen voor kleine en middelgrote ondernemingen. 'We hebben uw roep om Windows XP luid en duidelijk gehoord', aldus de verklaring op de website van Dell. Een beslissing die bij Microsoft vast niet in goede aarde is gevallen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud