Advertentie

Google lanceert communicatietools voor kleine bedrijven

Internetbedrijf Google blijft aan een duizelingwekkend tempo nieuwe diensten lanceren. Al gaat het soms gewoon om het slimme samenbrengen van een aantal bestaande producten. Een mooi voorbeeld daarvan is "Google Apps Premier", een pakket diensten waarmee vooral zelfstandige ondernemers worden aangesproken.

Voor de zachte prijs van 50 dollar per medewerker per jaar, biedt Google een e-mailapplicatie, een instant messaging client, een kalender, een tekstverwerker en een spreadsheet aan.

Het gaat niet om software in de traditionele zin van het woord, want alle applicaties worden via de webbrowser aangesproken en dienen dus niet geïnstalleerd te worden. Dat maakt ze meteen ook geschikt voor thuiswerkers en teams die vanuit verschillende locaties werken. Zo kan bij de aanmaak van een nieuw tekstdocument al meteen gekozen worden om het te delen met andere gebruikers. Ook om met collega's te 'chatten' is niet langer aparte software nodig. Een presentatietool in de stijl van "PowerPoint" ontbreekt wel. Toch gaat Google met "Google Apps Premier" duidelijk de concurrentie aan met Microsoft Office.

De toepassingen staan op de servers van Google, maar worden gelinkt aan de domeinnaam van de klant. Hoewel de mailapplicatie dus gebaseerd is op de bekende webmaildienst "GMail", eindigen alle adressen wel op "uwbedrijf.be". Tot eind april kan de dienst, die Google ook aan scholen en gezinnen aanbiedt, gratis uitgeprobeerd worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud