Google werkt aan een online PowerPoint-alternatief

Hoewel Google blijft ontkennen dat het wil concurreren met de Office-suite van Microsoft, lanceert het bedrijf deze zomer alweer zijn derde webbased kantoorprogramma. Na een gratis tekstverwerker en rekenvel is het nu de beurt aan - hoe kan het anders - een presentatietool.

Het online alternatief voor PowerPoint vervoegt straks de Google Docs & Spreadsheet-familie, dat daarmee de status krijgt van een basis Office-pakket. Door z'n webgebaseerde karakter heeft de nieuwe presentatietool dezelfde sterke punten als de twee eerdere programma's, zegt Sam Schillace, Engineering Director bij Google: 'Google Docs & Spreadsheets maakte voor mensen die in teamverband aan projecten werken een eind aan lastige versiecontroles en een overdosis aan e-mailbijlagen. Het was een logische stap om die pluspunten door te trekken naar een presentatieprogramma. Bovendien zijn slides vrijwel altijd bedoeld om met anderen te delen. Dat kan binnenkort dus gewoon online, vanuit elke browser'.

Google maakte de nieuwe tool overigens niet zelf. Het is een ontwikkeling van Tonic Systems, een door Google opgekocht bedrijf dat gespecialiseerd is in op Java gebaseerde presentatietools en oplossingen voor document management.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud