"Hooguit enkele tientallen" eBay-winkels haken af

Deze week is de controversiële nieuwe tariefstructuur ingegaan op de veilingsite eBay. Er was heftig protest van mensen die op eBay hun eigen virtueel winkeltje uitbaten, en daar voortaan meer voor moeten afdragen. Maar volgens Belgisch woordvoerder Peter Burin van eBay blijft het aantal mensen die echt afhaken beperkt.

In België zijn volgens Burin momenteel enkele duizenden winkels. Op de gebruikersforums op eBay kan men momenteel een aantal berichten zien van winkeliers die hun winkel sluiten vanwege de hogere tarieven. Maar tot nog toe zijn er "hooguit enkele tientallen" winkels die effectief zijn gesloten, zegt Peter Burin. "Ik heb geen exacte cijfers, maar er is geen spectaculair aantal sluitingen."

Burin verduidelijkt dat de nieuwe tarieven erop gericht zijn om het aanbod op eBay te stroomlijnen. Tot nog toe was het bijzonder goedkoop om goederen te koop aan te bieden in zo'n eigen winkel op eBay, dat wordt nu duurder. Zo wil eBay winkeliers aanmoedigen om selectiever te zijn: minder, kwalitatief betere goederen te koop aanbieden. Ze wil hen er ook toe brengen om meer van hun beste artikelen op de gewone veilingsite te plaatsen, als lokkers naar hun winkel. "Professionele verkopers wegen nu beter af wat ze in hun winkel plaatsen", zegt Burin. "Maar in een winkel plaatsen is nog steeds goedkoper dan op de site: nu vijf cent, vergelijken met minstens 20 cent op de site."

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud