Internetbankieren populair bij surfende Belg

Meer dan de helft van de Belgische internauten - 54 procent om precies te zijn - doet aan internetbankieren. Dat blijkt uit het Belgian Internet Mapping onderzoek van onderzoeksbureau Insites Consulting. Vooral 65plussers lijken de weg naar de online bank te hebben gevonden. Behalve hun eigen bank, bezoekt een op de drie surfers ook regelmatig de site van een andere financiële instelling.

Aan het onderzoek werkten meer dan 17.000 internetgebruikers mee. Uit hun antwoorden bleek dat 54 procent gebruikmaakt van online banking en dat nog eens 23 procent van plan is dat in de nabije toekomst te zullen doen. Wat erop wijst dat online banking zijn hoogtepunt nog lang niet heeft bereikt.

Bovendien toont de studie aan dat vooral 65plussers gebruikmaken van de online diensten van hun bank. Een verklaring daarvoor is volgens Insites onder meer het veiligheidsaspect. De kans om overvallen te worden, wordt kleiner. Bovendien moeten ze zich niet meer verplaatsen naar het kantoor. Verder blijkt ook dat vooral hooggeschoolden hun bankzaken vaak via internetbankieren regelen. Al is het verschil met lager geschoolden veeleer klein.

Tot slot wijzen de resultaten uit dat 75 procent van de internauten regelmatig de site van zijn eigen bank bezoekt, maar dat ongeveer 30 procent ook regelmatig de sites van andere banken bekijkt. Ze zijn vooral geïnteresseerd in informatie over zichtrekeningen, spaarboekjes, autoverzekeringen, algemene investeringen en hypothecaire leningen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud